Het gezin als werkplek

(Verhalen uit de praktijk)

Nu meer dan de helft van Nederland thuis werkt, kinderen en ouders 24/7 op elkaars lip zitten, gaat regelmatig mijn telefoon met de vraag of ik tips en/of adviezen heb. Als ik vragen stel merk ik dat ouders de antwoorden die in zichzelf zitten, liever overslaan en graag het zoveelste lijstje willen die een oplossing impliceert.

Tijdens de online gesprekken die ik voer zie ik kinderen bij hun ouders in beeld verschijnen, die de digitale visite als een welkome afleiding gebruiken om weg te zijn van het opgelegde schema, de sommen en de “juf”, die onder normale omstandigheden gewoon hun moeder zou zijn.

Wat als je het gezin zou zien als organisatie? Want dat is het. Het is een systeem met ongeschreven regels. Het systeem dat nu als een olifant midden in de woonkamer staat.
Het systeem dat onder druk komt te staan omdat er andere dingen van jou als ouder worden gevraagd. Dat wat vroeger normaal was, wordt nu als uitdaging of opgave gezien.

Nu de mogelijkheid om naar het werk te gaan voor velen is weggevallen, stijgt de bewondering voor de beroepsgroep van onderwijzers. Diezelfde onderwijzers die een paar maanden geleden op weinig begrip konden rekenen tijdens de staking voor een hoger salaris en jawel… een lagere werkdruk.
Daar waar weglopen een oplossing kon zijn, wordt er nu van je gevraagd (binnen) te blijven.
Het gezin als organisatie, met jou als directielid, wat doet dat met jou? Neem je de leiding of wacht je af? Kom je met ideeën met het risico dat het mislukt?

Óf Kijk je liever om de olifant in de woonkamer heen? Verzin je een strategie waardoor het hele gezin samenwerkt om die olifant naar buiten te krijgen? Of kies je juist een strategie om het te ontwijken?

We weten dat dit voorlopig de realiteit blijft. Even uitgaande van de organisatie, met jou de ouder als directielid. Wie zou jij kiezen als er ten tijde van crisis iemand zou moeten wijken om de crisis door te komen?

Welk gezinslid triggert dusdanig jouw competenties dat je (heel even) zou overwegen dit gezinslid op staande voet te ontslaan! Alleen om het jezelf in de organisatie makkelijker te maken?

Kortom: wat heb jij nodig om deze crisis door te komen? Aan welke eigenschappen kun jij nu werken om met deze bijzondere situatie om te gaan.
Neem contact met mij op als jij denkt dat ik jou daarin kan begeleiden. Ik kijk graag met je mee.
#gezin #coaching #jeugd #ouders #crisis #thuiswerken

KENNISMAKEN?

OF EEN VRIJBLIJVEND GESPREK